Mærkedage

 

 

80 år i Aulum den 14. oktober 2021

Torsdag den 14. oktober fylder vores kasserer i DRF Bent Gasseholm 80 år. Bent er jo fra den tid, hvor alle drenge på landet havde duer. De blev dog sat på pause i en periode, hvor han arbejde på landet, aftjente værnepligt i Næstved, og kom i lære som murer. Godt udlært som murer startede han sammen med en svoger murerfirmaet ”Barlsund & Gasseholm”. Der blev hurtigt bygget dueslag igen.

Som jeg husker det, har Bent altid siddet i bestyrelsen i Herning og Omegns Sirdueklub, indtil 1996 hvor han gik af som formand.  Når vi havde Duedag i Ejstrupholm, som jo altid er 2. søndag i oktober, havde Bent altid travlt med at få pakket ned, alt burmarteriale var på hans lastbil, for Erna havde altid inviteret gæster til aften. Først for 20 år siden fandt jeg ud af hvorfor Erna havde inviteret gæster til aften.

I snart 25 år har Bent været grillmester i lokalklubber når vi havde slagtur sidst i august med efterfælgende grill. De fleste år har hjælperne været Kesse Buhl eller Kristen Lund, men her de sidste par år har det været Erna der har hjulpet med serveringen.

I mange år har Bent også siddet i Hønsedueklubbens bestyrelse, også her stoppede han som formand.

I 2016 stod vi akut og manglede en ny kasserer til DRF, Bent tog jobbet, og som han sagde: ”Jo, jeg har jo tiden til det”.  Det var en rigtig god udtalelse fra en pensionist, og det har vi levet godt på siden. Bent er jo rutineret i at styre en murerforretning med mindst 25 mand, som skal give overskud. Ja så er DRF´s regnskab jo ikke så slemt, men det skal jo også give overskud, og det gør det.

Bent har altid haft Tyske Modenesser, i starten var det gazzi, men efterhånden kom der flere schietti, som nu alle er blevet røde. For et par år siden, da der skulle skrives ønskeseddel til jul, blev der skrevet ”Rød schietti med hvide bånd”, det var der ingen i familien, der kunne finde, var Bent klar over. Men der var en, der kendte Klaus Hirsch, og så kan næsten alt lade sig gøre. Så da alle gaver var delt ud juleaften, kom der lige en kasse ind med lidt liv i, og op kom der et par røde schietti med hvide bånd. Vi glæder os til at se dem på Nationalen. Ud over Tyskerne er der også Malteser, hovedsageligt i hvidt.

Der skal lyde en stor tillykke med dagen, håber du får en rigtig god dag.

Alfred Kirk                                                

 

 

80 år i Kolding 6. august 2021

Helmuth Hald  fylder 80 år denne dag.
I en lang årrække har den Danske Tumling i forskellige varieteter været Helmuths foretrukne, og mange gode resultater er hentet på udstillingerne.
Helmuth Hald er sekretær i Specialklubben for Danske Tumlinger, og har blandt andet oversat den aktuelle Standard til tysk.

Fra Specialklubben og redaktøren skal lyde et hjerteligt tillykke.