Mærkedage

 

 

Anders Pedersen 90 år

Den 3. juli fylder Anders Pedersen, Dalmose, 90 år. Når dette navn bliver nævnt, er der ingen på Sjælland og måske det ganske land, som ikke ved hvem Anders P. er.
Jeg mødte Anders førte gang ca. 1977, da jeg boede på Lolland. Anders havde arrangeret en bustur til Nakskov med medlemmer fra Skælskør Racedueklub, som han var formand for. Siden da, er der sket meget. Da jeg kom til Næstved, var Anders et særdeles aktivt medlem af Næstved Racedueklub. På vores årlige generalforsamling har Anders fungeret som dirigent nu i over 50 år. Han er for mange år siden udnævnt til æresmedlem.

Men det er kun en lille del af Anders´s aktiviteter. Anders bor på en gård, hvor han gennem mange år har holdt duer, høns, gæs, ænder, fasaner og agerhøns. Og sikkert mere som jeg ikke har kendskab til.

For Anders har det sociale altid betydet meget. Hos Anders har vi altid været velkomne til diverse slagvandringer og møder af den ene eller anden slags. Der var altid noget at se på hos Anders.

Men at sidde og vente på besøg var ikke nok for Anders. Han besøgte hvert år alle de dueudstillinger og fjerkræudstillinger, der var på Sjælland, og enkelte gange blev udstillinger og fjerkrædage også besøgt i andre landdele.

På duefronten har det altid været kropperter/pustere som var hans største interesse. Men mange andre racer har han også haft. Specielt flyveduer har han gået meget op i. De største resultater har han opnået med hans kære Brünnere, som han har haft i en menneskealder. Specielt i rødt og gult.

Vi kan altid være sikre på, at Anders møder til vore aktiviteter. Her elsker han at fortælle om gamle dage. Det er også interessante fortællinger han kan komme med, husk på, han kan huske tilbage til tiden før 2. verdenskrig.

Næstved Racedueklub
H.O. Christiansen

 

Anders Pedersen, Dalmose, fylder 90 år den 3. juli

Vores mand på Sjælland fylder 90 år den 3. juli.

Hoved og snakketøjet fungerer fint, men det kniber lidt med bentøjet. Med din dejlige dialekt er der altid liv og godt humør, og historier om gamle dage, når vi mødes på Nationalen – tak for det. Du er en af de få Norwich opdrætter, der er tilbage, så det er godt du holder ved.
Ud over Norwich, har der været Brünnere, Wienere, Roller, Brevduer og høns i forskellige racer.

Specialklubben for Pustere ønsker dig tillykke med dagen, håber du får en rigtig god dag.

P.K.V.
Jens Kristian Jensen

 

75 års fødselsdag i Ebberup

Ja, er det ikke utroligt, men den 7. juli kan Ib Nielsen fejre denne dag.

Ib er jo så kendt, at nærmere repræsentation er unødvendig, han er jo kendt i alle sammenhænge inden for vores hobby, dommer, specialklubs formand, hovedbestyrelsesmedlem i to omgange og nu er vi så heldige, at han er i vores lokaklub, hvilket vi er glade for. Ib har jo altid orden i tingende så det er en stor fornøjelse, at arbejde sammen med ham.

Gode ven, alt muligt held i årene fremover, og stort tillykke med dagen.

På Nyborg og Omegns Racedueklubs vegne.

Verner Larsen

 

Per Jørgensen 70 år

Dansk Strukturdueklub sender hermed de bedste ønsker om en rigtig god dag og et stort tillykke med 70 års fødselsdag til Per Jørgensen i Ebberup.
Håber at du bliver fejret på bedste vis.

På klubbens vegne
Jane Maarup

 

Jens Erik Rasmussen 70 år

Den 5. juni fylder Jens Erik Rasmussen, Næstved 70 år. Jens Erik har den sidste mennealder været utrolig aktiv på raceduefronten. I Næstved Racedueklub har han været en meget effektiv sekretær. Jens Erik var den, der gennem mange år sørgede for at alle informationer kom rettidig ud til medlemmerne, ligesom han var den, der aldrig glemte, hvornår de forskellige aktiviteter skulle finde sted. Personligt var jeg som formand for Næstved klubben altid tryk ved, at Jens Erik nok skulle få tingene gjort færdige.

I min tid som DRF´s formand oplevede jeg ligeledes Jens Erik som en god ambassadør for vores hobby. Han var initiativtager til DRF´s hjemmeside. En side han stadig forvalter meget effektivt. Denne aktivitet kan ikke overvurderes.

På duefronten har Jens Erik opnået det absolut højeste man kan nå. Det er den danske tumling, og især de røde og gule skader, som han har ført til den europæiske top. Jens Erik har skabt mange internationale kontakter indenfor de danske tumlinger. Det kulminerede med den nylig afholdte Europaudstilling for danske tumlinger, som Jens Erik var idemanden bag.

Vi er mange, der skylder Jens Erik stor tak for din stor indsats for raceduerne.

De bedte hilsener på 70 års dagen

Hans Ove Christiansen

 

70 år i Assens den 3. juni 

Fredag den 3. juni 2022 kan Per A. Jørgensen fejre denne dag.
Per er flittig udstiller og mødedeltager i vores klub, altid positiv og med godt humør, og samtidig hjælpsom ved vores lokaludstilling.
Per opdrætter Parykker og Prachener Kanik med rigtigt fine resultater.
Her fra Nyborg & Omegns Racedueklub skal der lyde et stort tillykke med dagen og gode ønsker fra fremtiden.

PKV Verner Larsen

 

Den 3. maj fylder Modenakubbens æresmedlem Chr. Jensen 90 år.

Kære Christian

Det er jo ikke til at forstå, – du holder dig sgu godt.

I 1979 var du én af initiativtagerne til at starte Modenaklubben. På den første generalforsamling var det helt naturligt at du blev valgt som formand. Modena-duer har altid stået dit hjerte nær. I 1948 startede du op med racen, som du siden har været en trofast opdrætter af. Jeg ved ikke om det er ret mange, der kan slå den rekord! Det er især den sorte gazzi, dem har du haft i rigtig mange år. Du har lavet mange duer igennem tiden. Er der mon nogen der kan pynte en sort gazzi så er det dig, Christian? Selv dine avlsduer pynter du!! Så det er en fornøjelse at se dit slag.

Modenaklubben har altid stået dit hjerte nær, og du har gjort mange ting for klubben. I 2009, da vi havde engelske dommere på nationalen, var det dig der var primusmotor og fik 6 dommere til Danmark. Der blev udstillet 539 Modenaer, en rekord, der bliver svær at slå.

Du var også idémager til at klubben fik en sektion Fyn. Da ungdyrs udstillingen, Duedag Fyn, så ud til aflysning p.g.a. for få tilmeldte duer, ja så kom du også på banen. Du ringede rundt til modenaopdrættere på Fyn ”Hør, jeg kan få Tommy Elton, ham fra Nationalen i 09, til at komme til Fyn og dømme. Kom nu ud af starthullerne og tilmeld jer!!”  Der blev tilmeldt 70 modena-ungdyr.

Det viser hvor meget du brænder for Modenaklubben.

Kære Christian, du har været en god ven gennem mange år, jeg mindes især vores tur med toget i 2014, til Europaudstillingen i Strassburg, en fantastiske rejse. Men også alle vores snakke. Du skal vide at det er noget jeg har sat utrolig meget pris på.

Tillykke med fødselsdagen, håber at du og Kirsten må få mange gode år endnu.

På Modenaklubbens vegne

Sv. Erik Schroll

 

90 år i Langeskov

Den 3.05. 2022. fylder Chr. V. Jensen 90 år.

Chr. V. Jensen er mest kendt for sine Modena og specielt i sort Gazzi som har været på slaget siden 1948, (man må da håbe der har været en naturlig udskiftning undervejs). Du har udstillet i både ind og udland, med større og mindre held. Dog vil jeg sige, inden for de sidste år er de blevet kanon gode som du plejer at sige. Foreningslivet har du også deltaget flittigt i, du kommer oprindelig fra nord Sjælland, Kvistgård, hvor du var medlem af den daværende Frederiksborg Amts Dueklub og senere som formand fra 1979 til 1985. Du kom til Fyn i 1985 til Travbanen i Odense. I bosatte jer i Julagervænget med jeres flotte dueslag. For nuværende er du medlem i Nyborg og Omegns Racedueforening og Racedueforeningen Lillebælt. Du har også været formand for den forhenværende Odense og Omegns Racedueforening. Modena klubben har du selvfølgelig også været formand for fra opstart i 1979 og en årrække frem.

Dommer er du også og har dømt Modena i England og Europa og selvfølgelig på DRF´s Nationaludstilling og på flere lokaludstillinger i gennem årene.

Din anden store passion er Travheste og travløb som sagt kommer du fra Nordsjælland, Kvistgård hvor du havde Stutteriet Grønnehave, du misser ikke et Travløb på Odense Travbane og her er du kustode havde jeg nær sagt, du er guide og viser gæster rundt på travbanen og besigtige staldene, det ved jeg du hygger dig med. Det skal lige med du har haft en travhæst der hed Modena, hvad ellers.

Det er jo en hulens masse år siden du kom til Fyn, så du er næsten blevet Fynbo. Med dit rare og venlige væsen er du en person som trækker venner og bekendte til for en god sludder og en god historie   selvfølgelig over en lille øl og til tider en lille bitter.

Vi dine venner ønsker dig Til Lykke med de 90 år og mange gode år med Kirsten og dine elskede Modena.

Racedueklubben Lillebælt og Nyborg og omegns Racedueklub

Verner Larsen & Ib Nielsen

 

4. marts 2022 – 50 år på Mors

Den 4 marts fylder knægten på Mors 50 år:

Kære Edwin du ønskes hjertelig tillykke med de 50 år, nu er det slut med at være knægt, som Søren kalder jer. Nu er du kommet i de voksnes rækker.

Vi vil takke dig for at være en god ven, kammerat. Du er en dygtig opdrætter som arbejder i de fortyndede farver, Hvor du har fået stor succes. Især er du en rigtig dygtig dommer, der er meget respekteret i Danmark Tyskland og Frankrig. Du er også personen som har hjulpet, og stadig gør med at få top dyr hjem til Danmark. Derfor kan vi takke dig for vi har så god MODENA i Danmark, på Europæisk niveau. Med dine gode sprog kundskaber, hjælper du medlemmer med tilmelding af duer til ulandet. Samt kørsel sammen med Rene.  I knægte har haft mange dejlige ture til Tyskland, som i må i gang med igen hvis ellers alt vil blive normalt.

Også så dejligt at se på Facebook, at du og Marcel deler due sporten, han går rigtig meget op i det, og har succes som junior.

Også en hilsen til Marcel og Hanni

Vi vil her fra Modena klubben ønske dig en dejlig dag ind i de voksnes rækker.

PBV. Rene og Lone