Du er her

Print Friendly, PDF & Email
MEMELER HØJTFLYVER

Udtale

Gruppe

Tumlinger

Specialklub

Udenlandske Tumlinger

Europastandard nr

815

Ringstørrelse

08

Oprindelse

Gammel, rodfast tumlerrace fra Memelområdet. Først kendt udenfor sin hjemstavn efter 1920.

Helhedsindtryk

Kraftig, langstrakt, dybtstillet krop med vandret holdning. Langagtigt, fladt hoved. Knapt middellangt næb.

Racekendetegn


Hoved: Langagtigt. Tydelig markeret flad isse, der med let afrundede kanter går til den skråt forløbende pande og til baghoved. Pande uden kneb eller tryk.
Øjne: Perlefarvede. Øjenrandene er sarte, smalle og blege.
Næb: Knapt middellangt. Kraftigt. Danner med panden en ubrudt, skrå linje. Det forlængede næbsnit går gennem øjet. Lyst undtagen ved hvide, hvor hornfarvet endnu er tilladt. Næbkorn er tilladt ved de mørke farveslag. Sarte næbvorter.
Hals: Middellang. Kommer stærkt ud fra kroppen. Ikke for skarpt udskåret strube.
Bryst: Fremtrædende. Bredt. Dybt. Godt afrundet.
Ryg: Bred over skuldrene. Bliver kileformet smallere hen mod halen. Skrånende.
Vinger: Lange. Lukkede. Godt tilliggende til kroppen. Når næsten til halespidsen og hviler på denne.
Hale: Lang. I lige linje en forlængelse af ryggen.
Ben: Korte og ubefjerede.
Befjering: Lang og stram.


Farveslag:
Ensfarvede: Hvide, sorte, brune, røde, gule, blå med sorte bånd, blåfahlede med mørke bånd, blåfahlede uden bånd, askefahlede, dominante røde, dominante gule, rødfahlede, gulfahlede, brunfahlede. 
Brogede, brogethalsede og masertegnede: Røde, gule, brune, blå, sorte. 
Hvidslagsfjerede og Hvidspidsede: Røde, gule, brune, blå, sorte. 
Hvidhalede og hvidslagfjerede-hvidhalede: Sorte, blå, røde, gule.


Farve og tegning: Alle farver rene og mættede. Dominante røde og dominante gule med lyst udløbende slag og hale. Askefahlede og lysfahlede uden nogen form for mørke aftegninger med undtagelse af rødt indlæg i halsfjerene. Båndede med gennemgående bånd. Blå- og brunfahlede med gennemfarvet slag og hale. Rød- og gulfahlede med lyse slag og hale. Hovedfarven ved de fahlede skal passe til kropsfarven. Den må ikke være for lys. Men hos rød- og gulfahlede er en lidt med hvidt gennemsat hovedfarve tilladt. Brogede har hvidt hoved, hvid ryg, bug, slag, og hale. Vingedækket er mere eller mindre med skimmelagtig tegning. Brogethalsede er hvide med farvet hals. Det farvede fjerparti skal være som en krave og så vidt muligt være lukket. Masertegnede har farvet hoved og hals. Vingedækket er masertegnet. Slag og hale lyst udløbende. Med hvidt gennemsat hovedfarve er tilladt. Hvidslagfjerede har 6-10 og dem med spids har fra 3-5  hvide slagfjer. Hvidhalede har hvide halefjer og så vidt muligt også hvidt haledække og hvid kile. Hvidslagfjerede-hvidhalede som omtalt hos henholdsvis hvidslagfjerede og hvidhalede. 

Grove fejl: For svag eller for kort krop. Meget høj stand. Smal pande. Rundt hoved. Tryk eller kneb. For kort, for langt eller for spidst næb. Røde eller stærkt gule og svulstige øjenrande. Mere end to slagfjer til forskel ved hvidslagfjerede og hvidslagfjerede-hvidhalede. Mangelfuld farve og tegning.  

Bedømmelsesrækkefølge: Helhedsindtryk - Figur - Hoved og næb - Øjenrandsfarve - Øjenfarve - Fjerfarve og tegning.