Du er her

Print Friendly, PDF & Email
DEBRECHINER ROLLER

Udtale

  (Udtales: De-bræk-kin-er)

Gruppe

Tumlinger

Specialklub

Udenlandske Tumlinger

Europastandard nr

849

Ringstørrelse

08

Oprindelse

Ungarn. Særlig Debrecen.

Helhedsindtryk

Middelstor due med bredt bryst og kort ryg. Hængevinger. Halen bæres løftet.

Racekendetegn


Hoved: Langagtigt afrundet. Panden let hvælvet. Glathovedet.
Øjne: Perlefarvede med så små pupiller som muligt. Sarte øjenrande. Toradede. Blege.
Næb: Middellangt. Bredt ansat. Danner en stump vinkel til panden. Lyst; ved kites dog mørkt hornfarvet. Sarte vorter. Hvidpudrede.
Hals: Middellang. Ikke for kraftig. Struben godt indskåret.
Bryst: Bredt. Fyldigt. Bæres kun let hævet. Mådeholdent fremstående.
Ryg: Kort. Blidt skrånende. Bliver betydeligt tyndere mod haleansatsen. Danner en hulrund linje med halen.
Vinger: Lange. Ligger løst til kroppen med synlig vingebue. Vingerne bæres under halen. Må ikke berøre underlaget.
Hale: Bæres løftet. Består af mindst 14 lange og brede fjer. De ligger over hinanden som tagteglsten. Hvælvet. Haleafslutningen må være lige så bred som bredden over skuldrene.
Ben: Knapt middellange. Stærkt befjerede.
Befjering: Yppig og glat.


Farveslag: Sorte, hvide, røde, gule, dominant røde, blå med sorte bånd, mangefarvede, kites, gulddunfarvede, røde agate, gule agate, de roys, sølvstænkede, sortstænkede.


Farve og tegning: Ved de ensfarvede er farverne, rene, mættede og skinnende. Mangefarvede har på creme henholdsvis mandelfarvet grund fordelte stænk og fjer i forkellige farver. Slagfjer og hale er cremefarvet til hvidlig med sorte eller mandelfarvede stænk henholdsvis længdestriber. Farven ved kites er mørk-sort med mere eller mindre bronze i hals og bryst, såvel som bronzeindlæg i slagfjer og hale. Ved gulddunfarvede er farven fortyndet med gulligt anstrøg på brystet, som også går over i bugfjerene. På slagfjer og halefjer er fjerskafterne gulligt anløbne. Agate er ensfarvede mere eller mindre gennemsat med hvidt uden fastlagt tegning. Slagfjer og halefjer forlanges farvede. Fjerskafterne er hvidt anløbne. Ved de roys er fjerfarven orangegul til tider med mahognifarvede stænk eller pletter, lejlighedsvis gennemsat med mere eller mindre hvidt. Slagfjer og halefjer har for det meste en lysere farve. Sølvstænkede har sorte stænk på sølvgrå grund, og sortstænkede har sorte stænk på hvid grund.


Grove fejl: For lille eller smal krop. For høj stand. For fladt båret hale. Lang ryg. Vinger, der bæres på halen. Mindre end 14 halefjer. Fladt hoved. Meget rødt i iris. Røde øjenrande. Mørkt næb med undtagelse af kites. Grove farve - og tegningsfejl.  

Bedømmelsesrækkefølge: Helhedsindtryk – Kropsform og -holdning – Hale- og vingeholdning – Stand – Hoved –  Øjne og øjenrande – Farve og tegning