Du er her

Print Friendly, PDF & Email

Mærkedage

70 år i Kalundborg den 4. oktober
Den 4. oktober fylder Flemming Madsen 70 år.
Flemming var i 10 år en god og solid formand for Specialklubben for Danske Tumlinger, og var yderligere et par år i bestyrelsen, før han indtog formandsstolen.
Flemming har haft duer i det meste af sit liv, og for ca. 30 år siden holdt de Danske Tumlinger deres indtog på slaget i Kalundborg, hvor de afløste de Modena, der ellers havde været favoritterne.
Der har været forskellige varieteter af nationalduen på slaget gennem tiden. Ensfarvede sorte, røde og gule. Gule Grejsere og røde Skader. Flemming overtog i sin tid de røde Skader fra Serup, en stamme, der var kendetegnet
ved helt usædvanligt stærke hunner, især i hovede og næb. Duer fra denne stamme optræder via Flemming på stamtavlen til vinderduer blandt mine røde Skader, og er også blandt anerne til Jørgen Vedels overordentligt stærke stamme gule Skader.
De senere år har Flemmings favoritter været Lakskjoldmæfikker, som han opdrætter i fin kvalitet i farverne sort, rød og gul, men heldigvis er der også stadig Danske Tumlinger på slaget, senest er kommet 3 par blå Skader fra Henrik Johnsen.
Flemming har gennem årene haft flere roller i raceduesporten, blandt andet som lokalklubformand i den nu nedlagte racedueklub i Kalundborg, ligesom han i mange år har været en meget benyttet dommer på lokaludstillinger, certitifikatudstillinger og på Nationaludstillingen.

Specialklubben for Danske Tumlinger kipper med flaget og sender de bedste ønsker for dagen og fremtiden.

På klubbens vegne
Jens Erik Rasmussen
formand

 

50 år i Herning den 17. september

Den 17. september bliver Flemming Nielsen 50 år.
Flemming er kendt vidt omkring med sine Guldgimpler, ikke mindst i Tyskland, hvor han udstiller mere end her hjemme i Danmark.
Her er sortvinget guld, tidligere også med hvide slagfjer, blåvinget guld, blåvinget med hvide slagfjer, blåvinget med hvide bånd og det sidste nye er blåskælvinget.
Flemming har altid duerne i topform og det er belønnet med mange toppoint. Ikke mindre end 3 gange 97 på den sidste netop afholde Europudstilling i Herning.
Håber vi må se dine duer lidt mere på lokaludstillingen og på Nationalen. Så snart avlen er slut, kommer duerne ud i volieren, slaget vaskes ned og alt bliver nymalet. Jo det ser altid godt ud, men du er jo også fuldtids duemand.
Hermed tillykke med fødselsdagen.

Alfred Kirk