Du er her

Print Friendly, PDF & Email

Mærkedage

 

75 år i Vemmelev den 17. marts 2020

Tirsdag d. 17 marts fylder Finn Hansen, Fruegade 12, 75 år.
Finn fløj med brevduer i nogle år, men i 1972 gik han over til raceduer, nemlig Modena. Der har været flere farver på slaget, men i dag er der Magnani og Gazzi i sort i prima kvalitet.
Der skal fra Vestsjællands Racedueklub lyde et stort tillykke med dagen og alt godt fremover til dig og familien.

Pkv. Anker.

 

Lørdag den 14. marts 2020  fylder Jørgen Vedel, Nysøgård 153 i Skælskør, 80 år.

Jørgen er nok mest kendt i hele landet for sit opdræt af røde Ensfarvede Tumlinger i omkring 60 år. Der har på slaget også været hvide og sorte Ensfarvede Tumlinger, sorte Skader, og stadigvæk Danmarks bedste gule Skader. Samt førhen prima gule Benbefjerede.
Der har også været enkelte udenlandske racer indover.

Jørgen har så vidt vides vundet over 100 guldmedaljer, samt mange Danmarks mesterskaber og flere Europamesterskaber. Jørgen er en af de mest vindende i lokalklubben gennem tiderne.

Der skal fra Vestsjællands Racedueklub lyde et hjerteligt tillykke med fødselsdagen, samt alt godt til dig og Kirsten fremover.

P. k .v.  Anker 

 

Medlem nr. 5, "Troldmanden fra Skælskør" fylder 80 år den 14. marts 2020

"Troldmanden fra Skælskør", ja sådan tillader jeg mig at kalde Jørgen Vedel, der denne dag kan fejre sin 80 års fødselsdag. Jørgen har nemlig tryllet adskillige gange i sit bemærkelsesværdige og mangeårige opdræt af raceduer
Ud over de fire snese, runder Jørgen således også i år anden mærkedag, det er nemlig i år 60 siden, at Jørgen købte sine første Danske Tumlinger, det var 2 par hvide Ensfarvede, og de kostede som en ugeløn for den unge frisør. Og allerede året efter, i 1961, opnåede Jørgen 95 point på en ung hvid hun på lokaludstillingen i Roskilde, den var oven i købet skuets bedste due. Jørgen har opnået adskillige tilsvarende store resultater i årene siden, rækker af guldmedaljer, Danmarksmesterskaber og flere Europamesterskaber.
Jørgen er danskduemand med liv og sjæl, men der har også været andre racer på slaget, bl.a. er blå og hvide Brünnere og sortlacerede Santinetter også blev avlet frem til topresultater.
Gennem alle årene har der været Danske Tumlinger på Jørgens slag. Ensfarvede røde, hvide og sorte, og sorte og gule Skader. I dag er der røde Ensfarvede og gule Skader på Jørgens slag. De røde Ensfarvede har været i top i en meget lang årrække, og de senere år har Jørgen ført de gule Skader til nye højder. En dejlig hun vandt Eupamesterskabet i 2018, og stammen i Skælskør er i min optik den stærkeste, vi nogenside har haft.
Jørgen Vedel, der er æresmedlem af Specialklubben for Danske Tumlinger, har også i mange år været en meget benyttet specialdommer og instruktør, og har også formandskab for såvel Lokal- som Specialklub på sit CV.

Kære Jørgen, vi er mange danskduefolk, der har meget sige dig tak for.

Specialklubben for Danske Tumlinger ønsker dig hjerteligt tillykke med både fødselsdag og duejubilæum, og ønsker dig og Kirsten alt godt fremover.

Pkv
Jens Erik Rasmussen
formand